GİZEMLİ KABARTMA
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Herkese merhaba sevgili kırmızı defter okuyucuları. Kırmızı defterin bu sayfasında sizler ile " nasıl olur da milattan önce ki dönemlerde diz üstü bilgisayar kabartması olur " bunun hakkında konuşacağız. Dilerseniz başlayalım...
Son günlerde sosyal medya gündeminde ilk sırada olan Antik Yunan kabartmasına yakından bakalım istedik sevgili okurlarımız. Tartışmalar ABD’deki J. Paul Getty Müzesi’nde sergilenen bir Antik Yunan kabartma heykelinden kaynaklanıyor. Bir anıt mezar kabartmasında oturan bir kadın ve kıyafetlerinden köle olduğunu düşündüğümüz bir kız çocuğu betimlenmiş.
Kadın kız çocuğunun sunduğu günümüz dizüstü bilgisayarlarına benzeyen bir şeyi inceliyor. Sosyal medyada bunun dizüstü bilgisayar olduğuna dair bir çok teori tartışıldı durdu. Peki gerçekten uzaylılar Yunan’lılara bu teknolojiyi gerçekten getirmiş miydi? Zaman makinesi bulunmuş ve gelecekten birileri Antik Çağ Yunan dünyasına ışınlanmış ve giderken kibarlık edip yanına bu hediyeyi mi almıştı?Kabartmamıza dönecek olursak, birinci ihtimal kadın kölenin tuttuğu bir mücevher kutusunu inceliyor ve yine ben zengin bir kadınım benim kutularım , mücevherlerim var demek istemiş. Diğer bir ihtimalle köle kızın bir “diptychon” (Diptychon; birbirine bir menteşe kullanılarak tutturulmuş, kitap kapağı gibi açılıp kapanabilen içi balmumu kaplı ikiz levhalara Romalılar tarafından verilen bir isimdir. Romalılar bu balmumu levhalara Stylus denilen uzun ince çiviye benzer kalemlerle yazar, not alır ve genellikle Stylus ve Diptychon’ larını yanlarında taşırlardı ) tuttuğu düşünülüyor. . Kabartmada kadının aristokrat bir kadın olduğu, okuma yazma bildiği vurgulanmak istenmiş.
BİR SONRA Kİ YAZIDA GÖRÜŞMEK ÜZERE KIRMIZI DEFTER’DE KALIN…
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder