ANTİK MISIRIN ÖLÜM SONRASI HİZMETKARLARI

Resim
 Hepinize merhabalar sevgili Kırmızı Defter okuyucuları. Kırmızı Defterin bu sayfasında "Ölümden sonra ki hizmetkarları" tabi ki Mısır uygarlığına göre  inceleyeceğiz. Dilerseniz başlayalım... Ey Ushabti, eğer çağrılırsan veya ölüler diyarında yapılması gereken herhangi bir işi yapmak için görevlendirilirsen ‘İşte buradayım’ diyeceksin. Antik Mısır hükümdarlarının ölümlerinden sonra hizmetkarlarının kurban edilerek onlarla birlikte gömülmesi, yaygın ama gerçeği tam olarak yansıtmayan bir bilgidir. Bu eksik ve hatalı bilginin popülerliğini Hollywood etkisi olarak açıklayabiliriz sanırım. Mısır bilimciler, Birinci Sülale döneminde hizmetkarların gömülmesi gibi bir uygulamaya dair spekülasyonlar bulunduğu ancak o zaman dahi bunun istisnai bir işlem olduğu konusunda hemfikirler. Ancak Mısır inanışlarında zengin ve önemli insanlara öte dünyada hizmet edilebilmesi için daha ilgi çekici başka bir yol var; hizmetkar heykelcik Ushabti. Eğer dünyanın çeşitli müzelerini gezme fırsatınız

KENNEDY SUİKASTİ

 Hepinize merhabalar sevgili Kırmızı Defter okuyucuları; Kırmızı Defterin bu sayfasında sizler ile suikast sonucu hayatını kaybeden devlet erkanı serimizin   üçüncü yazısı olan , John F. Kennedy  suikastini inceleyeceğiz. Keyifli okulamalar.


John F. Kennedy namı değer JFK;  Amerika Birleşik Devletinin 35. başkanıdır. Brooklyn de büyüyen JFK uzun yıllar burada yaşamış eğitimi de Harvard da almıştır. Okul sonrasında II. Dünya Savaşı sırasında yetişkiliğe geçiş yapan Kennedy Patrol Torpedp Gemisi Komutanlığı yapmış, burada askeri yeteneklerini sergilemiştir. Askeri hayatına ara vererek siyasete atılmayı düşünen JFK 1946 yılında Massachusetts eyaleti Demokrat Partisi Kongre Üyesi seçilmiş ve ABD halkı ile ilk kez karşılaşmıştır. Halkın sempatisini kazanan JFK kısa sürede seçimlere katılmış Temsilciler Meclisinde üç dönem görev yapmıştır.Burada da vaadesini dolduran JFK başbakan adayı olarak tekrar seçimlere katılıyor ve Nixon'u devirerek ABD'nin en genç başbakanı oluyor. Başbakanlığı sadece ABD de değil tüm dünyada ses getiriyor. Bunun en büyük nedeni ise Küba ve Fidel Castro ile olan mücadelesidir... ( Bu konuda yazmamızı isterseniz yorumlarda belirtiniz efendim..) Peki nasıl suikaste uğradı ?

Kennedy, 22 Kasım 1963 cuma günü, eşiyle üstü açık bir arabada Dallas'taki bir konvoyun arasında ilerlerken ateş açılmış,  Kennedy, ensesine ve başına isabet eden iki kurşunla  Parkland Hastanesi'ne götürülürken yolda hayatını kaybetmiştir. Vali Connally ise ağır yaralanmasına karşın kurtarılmıştır. Aynı gün Başkan Yardımcısı Johnson, yemin ederek ABD başkanlığını üstlenmiş, aynı  gün için yeni yönetime geçilmiştir. J.F. Kennedy’in suikasti, Zapruder adlı bir şahıs tarafından kameraya alınmıştır. Olaya ait, tüm soruşturmaların ana inceleme dayanağı bu görüntülerdir. Kennedy üstü açık araba ile halkı selamlar iken ilk kurşun ensesinin altından girip kravat düğümünden çıkmış ikinci mermi Dallas Valisi Connaly i sırtından ağır yaralamış üçüncü ve ölümcül darbe Kennedy nin kafasının üst bölümünü parçalamıştır. O şekilde araç doğrudan hastaneye yönlenmiş ancak Kennedy tüm çabalara karşın kurtarılamamıştır. İlginç olan bir durum da şudur; İlk atış ile son atış arasında yaklaşık 5,6 saniye bulunmaktadır. Olayı araştıran FBI ajanlarının hiçbirisi nişan almaksızın bile benzer şekilde ateş etme başarısını gösterememiştir. Suikastte kullanılan silah, en son olarak 1945 yılında üretilmiştir. Mermiler hazneye tek tek sürülür. Üç merminin bu kadar kısa bir sürede ayrı ayrı sürülmesi ve nişan alınması şaşırtıcı bir olaydır. Kennedy'nin öldürülmesinin ardında yatan milyonlarca neden vardır elbette bu nedenler kimi insanlara göre dini görüşü, kimi insanlara göre Küba ile yaşadığı sorunlar kimine göre ise ABD içinde ki rakipleridir... Sizlerin yorumunu merak ediyoruz:) Lütfen yorumlar kısmından bize iletin...

JFK'nın ölümü sonrasında yüzlerce dizi ve film çekilmiş, bir çok üniversite kitaplarına da konu olmuştur. Bu ölüm bir çok siyasetçiye de ibret olmuş, güvenliklerini arttırmışlardır.   Bir sonra ki yazımız ;  Turgut Özal'ın suikastı hakkında olacaktır,  takipte kalın.. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ŞEKERLEME

ANTİK MISIRIN ÖLÜM SONRASI HİZMETKARLARI

BALBAL